VeloRumbula, Sliktie perekupi un cita šņaga.


 Tā, b*e!

Domājāt, kad esmu kājas atstiepis? Hu*u. New year, new me bullšits nestrādā kā gribētos, laika visam nepietiek, jo darāmo lietu saraksts māk tikai stiepties garumā.. a huļi, tad nav rakstu? Jē, jē nu nav jau viss tik interesants, lai to iepļūtītu interneta dzīlēs. BET, ar lielu atkāpi un lielu dziļu elpu varu pateikt, kad šodien ir tā tava laimīgā diena (atkal tevi sūtīs dirst :))) ), jo kopš pēdējā ieraksta manas ausis un acis ir bijušas vaļā (ā jā iedvesmu ar sasmēlu, nē alus šoreiz nav pie vainas- esmu skaidrā!), lai šo to nodotu jūsu iztirzāšanai.

Neilgu laiku atpakaļ, vārdos nesaucot, sejas grāmatas dzīlēs lasīju interesantu rakstu par negodīgajām praksēm pārdodot velo otreizējā tirgū (čista zvēru, kad viens saimnieks, orģināls nobraukums, nav sists un lāpīts, braukusi mūķene). Notikumu gaita ar šo rakstu visai interesanta, lai neteiktu vairāk. Kā tas beidzās? Laikam jau labi, pie kopsaucēja nonāca (jipī-kai-jej *necenzēts*). Diskusija zem ieraksta arī izvērtās (man par pārsteigumu tātad cilvēkiem viss nav pie dirsas), tas man pameta ideju, kad ar autortiesību nepārkāpjošu, soli es varētu nospert ideju un terminu "VeloRumbula", lai izniekotu tavu dārgo laiku, mežģot acis pie šī murga , lai kaut kā tomēr attaisnotu to cik daudz laika es nelietderīgi pavadu ss.lv dzīlēs un marketpleisos. 

Neliels diskleimeris- nevienu pie rokas ķēris neesmu, bet ceru, kad kādreiz sanāks. Kamēr tas nav noticis šo visu uztvert kā nelielu piesardzības devu pirms apsver ideju iegādā savu nākamo cisku drilli second hand.

*Ahem* tā, šļuku smiltsērkšķa sulas drosmei, skaidram prātam un galvenais veselībai iešāvis ribās varu ar saviebtu seju ķerties klāt (salauzt pirkstus tam mērglim, kurš izdomāja, kad uz zemes vajag tādu ogu kā smiltsērkšķis, negaršīgs tak!). 

Nevajag būt apsēstam fanātiķim (pretstatā man, kurš nereti pat sapņo par velo), tikai nedaudz vairāk ar velo uz tu, lai nonāktu pie tā, kad tu tomēr kaut nedaudz laiku pavadi xc.lv foruma dzīlēs, pinkbaikā, ss.lv, seko tendencēm, latest & gratest, sapņo par jaunu gāžamo, skaties kas notiek otreizējā tirgū u.t.t. Ja esi bijis iekš šī paša slavenā sludinājuma portāla, tad noteikti esi pamanijis, kad visu iekš "velo pāŗdod'' sadaļās var sadalīt vairākos segmentos- neadekvāti dārgi velo (damn, but most of them are nice un kur var pārdot nieri?), tad ir normāli gāžamie normālās cenās, vidēji lētie un lētie veikalu piedāvājumi un miskastes. Pa vidam tad nu jaucās viena grupa- "na*ujam tik lēti" un "šitie mūsu platuma grādos gan ir ļoti interesants eksemplārs". Šī tad arī ir tā grupa kura diezgan bieži ieinteresē lielāko daļu un arī mani. Nav jābūt Šerlokam, lai vairākas reizes apskatot šādus piedāvājumus tu pamani, kad vai nu tie tiešām ir labi varianti, kurus cilvēki pārdod, lai tie arī ātri aizietu, vai arī nereti nāk no pāris tirgoņu rokām. Šajā gadijumā viena tirgoņa velo piedāvājums likās interesants- visi velo ne visai labā kondīcijā (ir bijuši pazīstami  apskatīt un centieni ieskaidrot velomehāniķim, kad viņš neko nesaprot protams ir smieklīgi), ļoti interesantas velo detaļu komplektācijas, viens un tas pats rokraksts katram sludinājumam (labs stāvoklis, jā paldies, tik ļoti izsmeļoši, kad raudāt gribās).. tātad perekupčiks, tikai bez plača Rumbulā (bū-hū, līdz autiņiem vēl jāiegūst pieredze). Bet no kurienes šitādi it kā decent ričuki par tādām cenām (visi tak gribētu uzraut bizīti un nopelnīt viegli, lai nav ikdienā jāpūst pavadot laiku aiz datora ekrāna)? Tādus tak nevar no Holandes konteineros dabūt par 5 euro gabalā? Nē nevar un pietiekami (jopta ar uzsvaru uz PARĀK daudz) daudz laika es arī pavadu ārvalstu sludinājumu dēļos, lai spētu saskaitīt a+b (matemātika nebija mana stiprā puse, bet kādam tur vēl vajadzēja burtus ielikt.. mūdzis) un saprastu, kad tādā daduzumā dīlus nedabūsi pie eiropas sludinājumu dēļu cenām, kuras ir augstākas kā mūsu (ja neskaita leišus, bet esmu gatavs likt savu kepku ķīlā, kad tur katrs otrs labais piedāvājums ir piz*īts). 

Es te tā droši mētājos ar apgalvojumiem un pieņēmumiem, davaj gaņī pierādijumus. Nē nu ne tukši dirsts, ne melots. 

Sāksim ar pāris tādiem vienkāršajiem, bet nu ne pārāk uzkrītošiem, IESPĒJAMS, kad ar tīru pagātni eksemplāriem.

Spešuka Cambers.

Uz pirmo acu uzmetienu ričuks kā ričuks (jā, jā, zinu, kad jūms ir apgūta spēja redzēt)? Jā un nē, latvietis tas točna nav (šite lieku ķīlā savu otru kepku, drīz gan vajadzēs ko citu, nav man viņu tik daudz)- pirmais svarīgākais ir bremzes pa angļu metodei, kad priekšējā bremze pie labās rokas (jā, jā man pašam ir bijis lietots velo kam bremzes šitā, bet velo nācis no cilvēka, kurš brauc ar moci ikdienā, bet mums jau katrs otrais moto braucējs ar velo nebrauc), Nukeproof stūre (latvijā ar šo brendu brauc tieši 5 cilvēki, nu labi gan jau vairāk, bet reti kurš zin par Nukeproof), īsais iznesums, droperītis.. pasēdi tieši 3 minūtes un paskaties Pinkbike buy/sell sadaļu kā angļiem patīk sataisīt visus, i mean VISUS un visu tipu velo. Šamie arī veco 800. Treku izdomās nolaist pa kalnu lejā pirms tam to sačinijot nu tieši šādi (nu ir tie rižie tādi jancīgi tur, jopta).



Ok, pie nākamā.. kas nu mums te bija? Ā, jā- Transinš tas kurš no Gianta.
Rokraksts arī tas pats kas spešukam tikai šoreiz bez nobraucienīgākas koplektācijas stūres un iznesuma departamentā (droši gribētu parunāt ar kādu, kurš ikdienā uzturās kalnā lejā braucienu komūnā un varbūt spēs man pastāstīt, ka šie un vēl daži eksemplāri varbūt ir nākuši no vietējiem entuziastiem).




Šādi un vēl citādāki skaistumi atrodami gana lielā skaitā gan MTB, gan šosejnieku sekcijās no šī pārdvēja, visi ar vienu rokrakstu un 90% angļi. Hmm.. nu labi, nākuši no Anglijas, bet tas takš nekas? Jā, bet tici man dārgais draudziņ, lai uzsistu varku pie laikiem, kad preces pērkot Anglijā tagad tās ir jāatmuito, tad šie velo jādabon dirt cheap, jeb mērkaķi kosmosā nelido un īsti neviens tur šādus velo pa 500 britu paunģikiem neatdos, lai tu peldētos pēc tam naudā tos tirgojot.

Līdz šim balstos uz tādiem pieņēmumiem, te protams tikai ar piesardzību, jo nekā vairāk īsti te nav ķidājama un iespējams man ļoti nav taisnība. Hmm nu labi, bet nāk no UK.. ā jā šamiem tak bija tāds interesants saits kā stolen-bikes.co.uk (man reiz bija suns un viņa vārds bija Bingo!). Nē nu sacīts darīts, miera jau b*e nebūs, laidīsim cauri pāris no velo tur.

Ilgi nebija jāgaida, kad beidzot parādās arī kas interesants.

Ceļu galdā majestātisko Pinarello ar ko maucis pats Frūms (nu labi, nedaudz par daudz, i know, i know).  Velo kā velo (izņemot fu, bļa neglīto, netīro, balto stūres lentu.. šitais attiecās arī uz tevi- ja pārdod šoseri ar gaišu stūres lentu, tad uz pārdošanu nomaini to, jo savādāk tas pastāsta daudz potenciālajam pircējam par to kā tu attiecies pret savu tehniku), bet ieraugot, kad tas nāk no jau apspriestā tirgoņa izdomāju pameklēt. Tieši 30 sekundēs atrodu ierakstu jau minētajā mājaslapā. Daudz nekas protams aprakstīts nav, bet intereses pēc izdomāju, kad varētu uzjautāt ieraksta autoram vai nav rāmja nr, kāds izmērs un vai nav bilde, kur pašam velo dzīvē redzams un nosūtu saiti uz šī drapaka sludinājumu. Pēc pārdesmit minūtēm saņēmu ļoti interesantu atbildi! Žēl, kad rāmja nr. nav (cilvēki, ja nereģistrējiet savus velo, tad vismaz sev kaut kur pierakstiet rāmja nr.), bet viss pārējais ko norāda cilvēks ļoti atbilst (arī identiskais speiseru un iznesuma daudzums/augstums) un arī bildi nopētot ir aizdomīgas sakritības. Ar to gan pasākums beidzās. 







Un tad nu pēdējais (malacis, droši uzsit sev pa plecu un iešauj nākamos 50 gramus). TT Bolīdi pie mums ar nav nekas ierasts un bieži pieejams otreizējā tirgū, tapēc jau ieraugot ko tādu gribas atvērt un paskatīties sludinājumu, lai pasiekalotos. Te nu Cervelo skaistums, bet, AK NĒ! Tas pats tirgonis (kaut kā šodien nu galīgi di*sā ar veiksmi man). Nu labi, nu neko, iemetīs intereses pēc pačolēt. B*a, žēl, uz šo laikam būs hard pass un jāmeklē man cits aparāts (yeah, i wish).
Jā- kaļosi nesapass, bet tos nomainīt 0 problēmu. Izmēri vieni, komplektācija, krāsojums tas pats, Garmin turētājs tas pats, pudeļu turētājs arī, izolene pie stūres lentas izskatās tā pati (ta nafig mainīt).. un tagad ierauj acu gaišumam- kreisajai Maguras bremžu ručkai nobrāzumu abās bildēs paskaties, paskaties.. 
Šite es nododu tālāk jums apspriešanai šo pasākumu. 
Rāmja nr. gan mums ir nodrošināts zādzības reportā, varbūt jādodas uz to apskati? 








Kā jau teicu diskleimerī- šie ir mani 5 centi, nevienu pie rokas ieķēris neesmu, bet manā uztverē līdz galam tīri, skaisti un glīti viss noteikti nav. Nav manās interesēs kādam bojāt biznesu, cik vairāk vēlos, lai cilvēki pirms ko pērk pakustina pelēkās šūnas savā galvā un iedarbina kritisko domāšanu un pirms pirkšanas nedaudz veic research, jo lielākajā daļā gadijumi, kad liekas, ka darījums ir pārāk salds, lai būtu patiesība, noteikti ir kāds zemūdens akmens (jā b*e mans iepisiens ar Narko rāmja pirkšanu kā piemērs).

Atvainojos jau kārtējo reizi, par interpunkciju un visu pārējo šņagu (man dziļi vienalga, ej dirst :) )

Ja kādam ir interese uz diskusiju, ir vēlme pēc bildēm vai linkiem droši jautā!

Ceru, kad rakstam turpinājumu nebūs (jo godīgs tirgus noteikti ir tas ko vēlētos) bet ja nu tomēr ko manišu vēl, tad interesanta rakstu sērija noteikti nav tas sliktākais ko atstāt interneta dziļumos.

Priekā!


Komentāri

  1. Stāstam nav ne vainītes. Stāsts par velo second aktualitātēm. Sāpīte ir jau iepriekš sajusta un tagad arī itin labi popularizēta - second velo ieberziens ir reāls. Tas ir, lūk, šeit!

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Maigie Molomāna Memuāri, jeb tricārs liek sevi manīt.

evolūcija, hobijs vai dzīvesveids? melnais caurums